Menü öffnen
Suchen
Produkter
Företag
Kontaktperson
de  en  pl  fr  hr  nl  hu  it  sv  sl  cn  es

Åtta nya elever och 350 anställda

Även i år välkomnar Hauff-Technik åtta unga personer till företaget: De börjar sina yrkesbanor nu i dagarna.

Under de kommande två till tre åren utbildas dessa unga medarbetare i administrativa, tekniska och kommersiella yrken. En industriförsäljare, en maskin- och anläggningsförare, en lagerlogistiker, en informations- och systemintegratör påbörjar i år sina utbildningar i företaget, samt tre yrkeselever inom affärsadministration och industriell teknik. För första gången erbjuder Hauff-Technik också en utbildning till processmekaniker för plast- och gummiteknik.

Men innan utbildningen sätter igång på riktigt behöver de nya eleverna lära känna varandra och de vardagliga rutinerna. Under de första dagarna får de värdefulla tips för att få en så bra start som möjligt på arbetslivet.

”Vi ser det som vårt ansvar att ge unga människor chansen att få en grundlig utbildning och bereda väg för en bra yrkeskarriär”, säger vd dr Michael Seibold som välkomnar de nya studenterna på deras första dag och önskar dem lycka till i utbildningen.

En titt på de första dagarna hos Hauff-Technik avslöjar utbildningens omväxlande karaktär:

Även elevernas föräldrar bjuds in till den första dagen på företaget. De får på så sätt möjlighet till en titt på företaget och bekanta sig med utbildarna. En del av företagspresentationen är genomgång av tillverkningen, som avslutas med en gemensam lunch i företagets egen restaurang.

Men framför allt ges en inblick i de kommande dagarnas program: en mängd utbildningar och fotograferingar, återkommande möten med alla elever och en genomgång med feedback på den senaste veckan. Teambuildingdagen är en av höjdpunkterna, som i år äger rum hos PROTACTICS i Bopfingen. PROTACTICS är en flerfaldigt prisbelönt anläggning som erbjuder kurser och träffar för ökat självförtroende och förbättrad personlig och emotionell kompetens, men även respektfullt bemötande för att eventuella känsliga situationer på ett bra sätt.

Totalt har Hauff-Technik ansvar för tolv studenter och sju yrkeselever. Deras omväxlande utbildningar ger en stadig grund för en kommande yrkesbana. ”Det är mycket viktigt för Hauff-Technik att utbilda unga och motiverade personer. De är företagets framtid”, säger personalchefen Heike Räuber-Schaber. För närvarande pågår ansökningsprocessen för utbildningen som startar september 2020. På företagets webbplats under ”Karriär” visas korta videosekvenser med mer information om de olika yrkena.

Det händer också saker för mer erfarna personer: Från augusti 2019 har Hauff-Technik välkomnat totalt nio nya medarbetare – och en av dem blev nummer 350 för företaget.

Hauff-Technik önskar alla elever en bra start på yrkesutbildningen och alla nyanställda en bra introduktion till det nya jobbet. 
 

Bildmaterial