Söka
Favoritlista
Region
Region (se)
Produkter
Företag
I fokus
Kontaktperson
de  en  pl  fr  hr  nl  hu  it  sv  sl  cn  es

Out of sight – Out of mind

Roliga vardagshändelser och kuriosa om byggarbete

Felaktiga monteringssituationer, produkter som används på fel sätt – på byggen hittar man en hel del konstigheter. Vi tar med dig in i Hauff-världen och presenterar roliga historier från en Hauff-Technik-medarbetares vardag för dig.
Out of sight – Out of mind

Det kan man göra men man måste det inte


Men så är det inte heller:

Ok, om du har valet att försegla en golvanslutning med alla komponenter i Hauffs byggpaket eller med två fyrkantiga frigolitbitar som inte passar men har en snygg färg – vad skulle vara det bästa valet? När man besöker oss för en artikel om ”ÄR DET HELT …
Out of sight – Out of mind

Inget slår ett skumbad

Men så är det inte:
Att sjunka ner och ta ett härligt bad gör särskilt gott i den kalla vintertiden. Men om man inte gör det i badkaret utan i källaren på en byggnad och vanligt byggskum muteras till badskum går det illa.
Om man alltså inte vill att källaren ska förvandlas till en …
Out of sight – Out of mind

Det där runda ska in i det fyrkantiga


Men så är det inte:

Den här konstruktionen får helt klart rött kort hos oss. En rätvinklig ursparning för genomföring av vågrör är helt säkert inte tät eftersom både fukt och radongas kan tränga in i byggnaden via mellanrummen. Som domare måste vi definitivt gripa in här.


Här kommer …
Out of sight – Out of mind

Kreativitet på jobbet

Men så är det inte:
Vi uppskattar kreativa personer, idérikedom och en konstnärlig ådra. I en konsttävling hade muraren också fått förstapris. Men när man ska montera husgenomföringar smäller säkerheten högre än fria själar.

Här kommer en bättre variant:
Även om det är svårt att …
Out of sight – Out of mind

Spara in på kabeltätning?

Inte så här:
Snåle Klaus gillar att hålla i plånboken, och struntar därför helt enkelt i det nödvändiga systemlocket för kabeltätning. Han tänker istället att han kan slå in trycktäta förslutningslock och dra in kablarna – det blir säkert tätt ändå. För en fackmässig tätning av …
Out of sight – Out of mind

Om du alltid måste använda byggskum

Inte så här:
Utsvällande byggskum ser visserligen väldigt roligt ut. Men fackmässigt är det verkligen inte, och inte tätt heller. Vem skulle vilja ha en sådan oprofessionell konstruktion i husets apparatrum? Inträngande fukt och den radioaktiva ädelgasen radon har raka vägen in.

En …